Jesień to w naszej szkole czas podsumowania działań związanych z racjonalnym, zdrowym odżywianiem się. Zakończeniem prac na temat prawidłowego odżywiania jest Dzień Zdrowego Żywienia. W tym roku odbył się on pod hasłem „Zdrowe przekąski”.
Uczniowie, pracując metodą projektu, przygotowali informacje i wiadomości o pożytecznych dla zdrowia przekąskach oraz odpowiedzieli na pytania: Jakie potrawy wchodzą w skład przekąsek, z jakich produktów można robić przekąski, jakie wartości odżywcze zawarte są w przekąskach i dlaczego warto jeść te małe posiłki ?
Najprzyjemniejszą częścią tego dnia była degustacja przygotowanych potraw. Dania były kolorowe i zachęcały wyglądem do spróbowania. Okazały się również smaczne i szybko znikały z półmisków i talerzy.
Uczniowie naszej szkoły udowodnili, że wiedzą na czym polega prawidłowe odżywianie.